Crono
Crono
Termék kapható már: 99900

Crono viszonteladója
Az UCI a közelmúltban tájékoztatta a BONT-ot, hogy hivatalosan is megtiltja a "Crono" cipő használatát a versenyeken mert véli, hogy a design a Crono ellentmond az UCI cikkszám 1.3.033, amely kimondja:

"Tilos bármilyen nem szükséges cikket, ruházati cikket, vagy olyan terméket használni mely befolyásolja  a versenyző teljesítményét, amely csökkenti a légellenállást, illetve módosítja a kerékpáros testét (összenyomás, nyújtás, támogatás).

Néhány ruházati cikk, illetve berendezés elengedhetetlen, ha az időjárási körülmények nem teszik
lehetővé a kerékpáros számára a biztonságot vagy egészségkárosodást okozhatnak. Ebben az esetben a természet és a ruházat szerkezete vagy a felszerelés egyértelműen és kizárólag csak a szükségesség indokolhatja, hogy megvédje a kerékpárost a rossz időjárási körülményektől. E tekintetben mérlegelési mozgástérrel van megbízva, a verseny szervezője.

Felszerelések (sisakok, cipők, mezek, rövidnadrágok, stb) amelyeket a kerékpárosok viselnek ruházat vagy biztonsági termék nem szolgálhatnak semmilyen más célra eltekintve a beépített mechanikus vagy elektronikus rendszerektől, amelyeket még nem hagyták jóvá a technikai újítások cikk szerint 1.3.004. "

A BONT kiadott egy hivatalos közleményt az UCI-nak ezzel kapcsolatban, mert egyáltalán nem ellentétes az előírásoknak az általunk gyártott termék,
számtalan gyártó számára lehetővé teszik, hogy felszereléseket gyártsanak, mint például az időfutam ruhák, időfutam sisakok, cipővédőket, stb, stb "

A világ első Időfutam specifikus egyedi cipője.

A nagyon hosszú kutatásunk középpontjában az aerodinamika állt, ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a szerepet, amelyet a cipők játszanak az értékes másodpercek keresésében. Nem csak az
erőátvitel kritikus hatékonyságát és annak biztosítását, hogy az erőt közvetlenül a hajtásláncra továbbítsuk, de a cipő aerodinamikáját is kutatni kell. Végtére is, a láb a leggyorsabban mozgó része egy kerékpárosnak.

Az ebben a cipőben alkalmazott technológia az összes ismert gyártási folyamatot és az aerodinamikai
elemeket sűríti össze.

A cipő minden egyes részét úgy tervezték, hogy az aerodinamikát szem előtt tartsák. A lábujj területén a saroknál és a talpnál, a cipőfűző védőnél az első és a hátsó cipővédőknél, minden egyes részét úgy tervezték, hogy növelje az aerodinamika tényezőjét a cipőnek egyes részein keresztül, úgy hogy a pedálozás ereje megmaradjon minden helyzetben, különös hangsúlyt helyezve a pedálozás erejére hiszen itt mozog a leggyorsabb a cipő.

Mint a felső kategóriás a-one országúti cipő, a BONT crono is egy kézzel készített 100%-os karbon-monocoque tisztán a sebességért
épített cipő.

Hogy tovább fokozzuk a versenyzők teljesítményét, a cipőt a BONT rendkívül vékony talppal építette meg mindössze 3.6 mm, és a BONT saját fejlesztésű hőálló gyantájával teljesen testre szabható. A BONT a rendkívül magas színvonalú cipőkben ötvözi a merevséget a maximális erőátvitellel miközben az összes cipő 300 gramm alatti tömeggel rendelkezik.