Méretre szabásMr. Inze Bont első tapasztalatai a láblenyomatos cipőkkel 1969-ben kezdődött, amikor üvegszálat használt egy lenyomathoz amit a saját lábáról készített. Gyorsan rájött, hogy gipsz öntőformát és alginátot fog használni ezeknek a lenyomatoknak az előállításához, mint ahogy a  fogorvosok mintát készítenek a fogakról. Az 1990-es évek közepén Inze próbált műgyantával impregnált zoknit használni a mintavételhez ahogyan azt a kórházakban használják, mikor az emberek törött csontjait teszik gipszbe. A zoknit használta, hogy gyorsan és egyszerűen készítsen lenyomatokat az emberek lábáról. Annyira könnyű volt használni, hogy elküldte az embereknek, akik elkészítették saját lenyomatukat, és ők visszaküldték neki a gyárba. Ez még mindig a legnépszerűbb módszer amely ma is használatos. 2007-ben bevezette a BONT a lézer lábpásztázást, melynél 4 lézer és 8 kamera veszi fel a láb alakját. Miután a fájlt e-mail-ben elküldik a cégnek, a BONT legyártja a lenyomatot az üzemben. Az egyéni kerékpáros cipő elkészítése így sokkal könnyebb, mint a görkorcsolyás cipőké, mert a boka területét nagyon nehéz megépíteni egy cipő köré, ellentétben a kerékpáros cipővel melynél a boka rész alatt van a cipő váza. Azonban a BONT nagyon sikeres volt/lett, az egyéni korcsolyás cipők építésében is ezzel. Olyan sikeres, hogy az elmúlt 10 évben egyre több korcsolyázó használta a görkorcsolya világbajnokságokon a BONT egyéni korcsolyáit, mint bármely más márkáét. Tény, hogy a beltéri gyorskorcsolyában BONT készítette a legtöbb egyéni görkorcsolyát az évek során, mint minden versenytárs együttvéve. A titok a  lenyomat elkészítésének művészete. A lábon sok húsos rész van, a cipőn ezeket meg kell csiszolni, de ha a csontos területeket csiszoljuk, akkor nagy és sok fájdalmat, hólyagokat okoz a korcsolyázóknak és kerékpárosoknak. Még egy kerékpáros cipőnél is, a forma előkészítése elengedhetetlen a szoros illeszkedéshez, mert ha van egy ilyen kemény anyagunk, mint a karbon amely 3mm-re helyezkedik el a lábától, akkor annak tökéletesen illeszkednie kell.
MÉRETRE SZABÁS LEHETŐSÉGEI
Alapvetően mindenféle lenyomatot elfogadunk de ne feledje, hogy a cipő csak annyira lesz jó, mint amilyen lenyomatot mi kapunk. Elfogadunk lézeres letapogatást, gipszformát, Bont fröccsöntés SoxTM-ot vagy bármely más formát. Kérjük, győződjön meg róla, hogy ha elküldi a lenyomatot nekünk, csomagolja be őket jól, és győződjön meg arról, hogy 100%-ban kiszáradtak.
MELY ORSZÁGOKBAN LEHETSÉGES?
A Bont fröccsöntés SoxTM-el, el tudja készíteni a lenyomatot a lakásban, bárhol a világon anélkül, hogy bármiféle tapasztalat szükséges lenne. Csak kövesse az utasításokat és küldje el a lenyomatot postán hozzánk. Ez kevesebb mint 30 perc alatt elkészíthető a lábáról.
A CIPŐ ELKÉSZÍTÉSÉNEK HOSSZA
Rendszerint 6 hét, hogy a cipőt elkészítsük onnantól kezdve, hogy megkaptuk a lenyomatot, a cipő specifikációját és a fizetési módot. A lézeres letapogatás 8 hét.

Ha szeretné megtudni, hogyan lehet egyéni BONT cipője az országában, kérem írjon e-mail-t:
info@cervelo.hu bikeinfo@bont.com

Bővebb információért látogasson el a BONT kerékpáros cipők ahol angol nyelven tájékozódhat a további információkról!